Dialogi Sofian kanssa

Oletko koskaan miettinyt elämän tarkoitusta? Oletko koskaan kysynyt itseltäsi, kuka todella olet, mistä tulet ja minne olet menossa?

Nämä kysymykset vaivaavat myös Mikaelin päätä. Kun hän vähiten odottaa, hän törmää Sofiaan, eläkkeellä olevaan naiseen, jonka elämänviisaus on loputon. Hän on Mikaelin tavoin totuuden etsijä ja pystyy yllättäen antamaan vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Kun oppilas on valmis, opettaja ilmestyy. Haluatko tietää Sofian vastaukset Mikaelille? Ne vastaukset, joita niin monet meistä etsivät kaikkialta? Sitten kutsun sinut lukemaan tämän kirjan.

Urantia-kirjan inspiroima tarina nuoren miehen ja naisen keskusteluista.

Jäsenkirje ja jäsenmaksu 2024

Arvoisat jäsenet,

Saavutimme tänä vuonna merkittävän virstanpylvään Urantia-seuran historiassa, sillä yhdistyksemme täytti 35 vuotta. Tämä on meille kaikille erityinen hetki, sillä yhdistyksemme pitkään jatkunut toiminta ja sen saavutukset ovat mahdollistuneet juuri teidän, aktiivisten jäsenten, ansiosta. Kiitos jokaiselle, joka on ollut mukana tekemässä tätä matkaa mahdolliseksi!

Read More

Sota, demokratia ja nationalismi

Artikkelissa oleva viesti on vuodelta 1943 ja käännös julkaistu Heijasteessa 1/2002. Sanoma sopii valtavan hyvin ajan henkeen ja kuten Seppo Kanerva johdannossa toteaa, niin viesti ihmiskunnalle on melkoisen kova. Viesti on annettu keskellä toista maailmansotaa Yhdysvalloissa Urantia-kirjan tekstien vastaanottajille. Todettakoon, että tyylillisesti teksti on hyvin samanlaista kuin Urantia-kirjassa. Kertoja tietää, mikä on pitkällä aikavälillä oikeaa kehitystä ja mikä ei.

Read More

Miten Urantia-kirja sai alkunsa?

Mark Kuliekin ”Erään ilmoituksen synty” on mielenkiintoista luettavaa niille, joita kiinnostaa Urantia-kirjan alkuvaiheet. Tosin lienee hyvä muistuttaa, että hyvää teosta ei arvioida sen kirjoittajan mukaan, vaan tekstin. Urantia-kirjankaan tuottamiseen liittyvään tarinan ei saisi antaa liiaksi vaikuttaa. Anna Urantia-kirjan tekstin puhua.

Read More

Avaimet onnellisuuteen: Frank Martelan kirjojen ja Urantia-kirjan opetusten erot ja yhtäläisyydet

Photo by D Jonez on Unsplash

Luettuani Frank Martelan erinomaiset kirjat Valonööri ja Elämän tarkoitus, nousi mieleeni pohtia niiden sanomaa suhteessa Urantia-kirjan opetuksiin. Huomasin nimittäin niiden resonoivan, mutta myös herättävän ristiriitaisia ajatuksia. 

Tämä kirjoitukseni kuvaa painotetummin omaa tutkimusmatkaani Urantia-kirjan sanomaan, kuin pyrkii Martelan näkemysten syvälliseen analysointiin. Olen varma, että tulkitsen Martelan huomioita puutteellisesti. Pahoittelut siitä jo näin aluksi. 

Read More

Urantia-kirjan alkuvaiheista

Kirjoitus on julkaistu UAI JOURNALissa syyskuussa 2011

Carolyn taustoittaa kirjoituksessaan Urantia-kirjan tekstin vastaanottaneita henkilöitä ja ryhmätoimintaa.

Read More

Urantia-kirja Yle Puheessa

Radio Yle Puheen haastattelu aiheesta 
Esoteeris-kosmologinen Urantia.
Esitetty 10.2.2015. (57min 18s)

Ohjelmakuvaus Yle Areenassa: Urantia-kirja on esoteeris-kosmologinen teos, joka julkaistiin 1955. Se muodostaa opillisen perustan Urantia-liikkeelle, joka uskoo, että kirja on maan ulkopuolisten olentojen maapallon, Urantian, ihmisille antama ilmoitus. Sitä on myyty maailmanlaajuisesti noin puoli miljoonaa kappaletta. Kirjan suomentanut Seppo Kanerva on studiovieraana. Jyri Härkönen on tutkinut Urantia-kirjan ihmiskuvaa. Millainen se on? Siitäkin kuulemme. Toimittajina Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva.

Rukoilu on legit

Luin lehdestä jutun nuorison käyttämästä kielestä. Legit ei enää tarkoitakaan legitiimiä, vaan mahtavaa. Juttu oli hyvä muistutus tarpeesta tarkastella käyttämäämme kieltä, mikä koskettaa mielestäni erityisen paljon uskonnollisuuteen ja hengellisyyteen liittyviä termejä. Rukoilu lienee erinomainen esimerkki termistä, jonka jokainen meistä ymmärtää omalla tavallaan.

Rukoilu ei sanana herätä minussa erityisen positiivisia tunteita. Se ei omakohtaisesti energisoi, eikä saa aikaan mitään lämmintä turvallisuuden tunnetta. Se vertautuu ajatuksissani tietynlaiseen kaavamaisuuteen tai vanhakantaiseen kirjeen kirjoittamiseen. Suoraan sanottuna en haluaisi edes käyttää sanaa siinä tarkoituksessa, mitä seuraavaksi kuvaan. On kuitenkin melko mahdotonta keksiä toista yhtä napakkaa sanaa.

Read More