Voihan elämän kevät!

Kevät- ja valmistumisjuhlissa lausutaan nuorille kauniita ja kannustavia sanoja tulevaisuudesta. Juhlapuheissa käytetään usein vertausta elämän keväästä, joka avautuu lähes rajattomana edessäpäin. Toisaalta jotkut hyvin iäkkäätkin ihmiset kertovat odottavansa elämänsä kevättä, ja he tarkoittavat sillä taivaaseen pääsyä. Mikä on tuo toiveita herättävä elämän kevät?

Odotamme pitkän talven jälkeen kevättä kuin kuuta nousevaa. Kevät on uudistumisen ja luovuuden aikaa. Keväällä syntyneenä aistin herkästi innostuksen ja ilon lähteitä kaikkialla: muuttolinnut, perhoset, kukat, raikkaat värit ja ihmeelliset tuoksut. On vaikea pysyä aloillaan, kun kevät kohisee ympärillä. Kevät siis kysyy myös kärsivällisyyttä, ja arkielämä rajoittaa tekemisen vapautta. 

Elämän kevät antaa mahdollisuuden kasvulle ja kehittymiselle. Hetken aikaa tuntuu, että kaikki on avoinna edessäsi ja voit noukkia elämän tarjottimelta sitä sun tätä. Mutta tämä edellyttääkin jo valitsemista ja päätösten tekemistä. Juhlapuheiden aikana pyyhitään myös kyyneleitä. Kuulijoiden mielissä ovat nuorten saavutukset mutta myös aavistus siitä, että kaikki ei tule sujumaan niin kuin he unelmoivat. Oma paikka yhteiskunnassa on etsittävä itse omia kykyjä käyttäen ja vahvistaen. Kasvu on kivuliasta ja tapahtuu vaikeuksien kautta yksilöllisesti. 

Tähän kohtaan sopisikin paremmin huudahdus: Voihan elämän kevät! Sitä käytetään usein silloin, kun jotakin on mennyt pieleen – on toimittu ilman tietoa, taitoa ja kokemusta. Puhutaan myös omien siipien kokeilemisesta tai nuoruudesta ja hulluudesta. 

Meistä tulee viisaita, kun teemme omia ratkaisuja ja kannamme niiden seuraukset. Urantia-kirjassa Ajatuksensuuntaajalla tarkoitetaan henkiopastajaa, jollainen on olemassa jokaisella ihmisellä. Minun kokemukseni kirjan lukijana on, että tämä Ajatuksensuuntaaja antaa opastusta niin paljon kuin olemme valmiit kuulemaan ja ottamaan neuvoja vastaan.

Menestys saattaa synnyttää rohkeutta ja edistää luottamusta, mutta viisaus on peräisin vasta kokemuksista, jotka saa sovittautuessaan omien epäonnistumisiensa tuloksiin. Optimistiset harhakuvat todellisuuden edelle asettavista ihmisistä ei voi koskaan tulla viisaita.

Urantia-kirja 160:4.8

 Viisaus karttuu läpi elämän, ja kaikenikäiset ihmiset kaipaavat uudistumista, tuoretta elämän kevättä. Urantia-kirjan lohdullinen viesti on, että elämä jatkuu tästä maailmasta lähdettyämme, jos vain päätämme niin. Edessä on vielä lukemattomia elämän keväitä eri tasoilla. Näkymä on huikea ja innostava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.